منو
شیر دوار

شیر دوار

کوره های دوار ذوب فلزات دستگاه هایی هستند جهت ذوب و ریخته گری فلزاتی چون سرب، روی، قلع و مس در تناژ های پایین. در کانه های سرب و روی معمولا از این کوره ها جهت ذوب و ریختگری فلزات استفاده می شود. کوره های دوار یا کوره های گردون دستگاه هایی هستند شامل لوله ای از جنس فولاد یا استیل که درون آن ها با عایق هایی همچون سیمان یا آجر نسوز عایق بندی شده و به صورت افقی و به آرامی حوا محور خود میچرخند.

تقریباً همه فرآیندهای بزرگ صنعتی از فناوری شیر دوار استفاده می کنند. شیرها دستگاه هایی هستند که جریان سیال را از طریق یک لوله به دست می آورند و می توانند عملکرد کنترلی یا نظارتی را به آن اضافه کنند. ماهیت مکانیکی یا الکترومکانیکی شیرها را ساخت و استفاده از آنها را آسان می کند،  به همین دلیل استفاده از آن‌ها بسیار متنوع و رایج است. ما در این مقاله به بررسی اینکه شیر دوار چیست، چگونه کار می کند، برای چه کاربردهایی استفاده می شود، و چگونه می توان برای پروژه خود شیر دوار مناسب را انتخاب کرد، می پردازیم.

شیر دوار چیست؟

شیرهای دوار (همچنین به نام های روتاری ایرلاک، روتاری فیدر و غیره شناخته می شوند) شیرهای پنوماتیک هستند که جریان بار گرانولی یا پودری را کنترل و اندازه می گیرند. مواد از طریق یک هاپر یا ورودی های دیگر به شیر وارد می شود، سپس توسط روتور شیر کنترل و در قالب بسته های جداگانه بر روی یک سیستم نقاله قرار می گیرد، همه اینها با کاهش حداقلی فشار انجام میشوند. این شیرها بیشتر در سیستم های نقاله هوایی برای کاهش از دست دادن فشار در سراسر شیر استفاده می شوند، اما شیرهای دوار نیز برای کنترل جریان مواد با نرخ تغذیه کنترل شده استفاده می شوند. آنها تقریباً در سیستم های هوایی عمل می کنند و به عنوان دروازه های هوا، مانع انفجار / احتراق، و جداکننده های فرآیند وظایف مختلفی را انجام می دهند. به همین دلیل در صنایع مختلفی از جمله تولید مواد شیمیایی، غذایی، دارویی، پلاستیکی و  … بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شیرهای دوار چگونه کار میکنند؟

شیرهای دوار از ۴ جزء اصلی تشکیل شده‌اند: محفظه بیرونی، روتور، بلبرینگ و درز روتور، و درایو. محفظه در جلوترین قسمت تصویر بالا قرار دارد و درگاه های ورودی / خروجی را فراهم می کند و مسیر حفاظتی برای مواد از طریق شیر فراهم می کند. روتور توسط بلبرینگ روتور نگهداری می شود و ماده از طریق بلبرینگ و درز محفظه داخلی شیر درج می شود. مکانیزم درایو (معمولاً یک موتور الکتریکی) از سمت بیرون به شفت روتور متصل می شود و سرعت و جهت چرخش روتور را کنترل می کند. محصول وارد شیر می شود، در بین پره های روتور به صورت بسته های مساوی گرفتار می شود و در خروجی به مقدار یکسانی تخلیه می شود. این پره های روتور با محفظه توأم نگه داشته شده و از دست دادن فشار و مواد از طریق شیر جلوگیری می کنند و اطمینان حاصل می کنند که فشارهای مختلف حفظ می شوند.

انواع شیر های دوار:

برای شیرهای دوار، تعداد زیادی نوع و تغییرات مختلف وجود دارد که هرکدام کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند. هر قسمت می تواند برای برآوردن نیازهای مختلف تنظیم شود. در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.

نوع محفظه:

محفظه ها می توانند به صورت ردیفی یا آفست شکل باشند و به توجه به نیاز متفاوت می توانند شکل بگیرند. محفظه های ردیفی، ورودی را مستقیماً بالای خروجی قرار می دهند که در بیشتر کاربردها کارآمد است. محفظه های آفست با هدف جلوگیری از شکستن ماده و پر شدن بیش از حد ورودی از خروجی منحرف می شوند، اما کارآیی کمتری دارند و در کاربردهای خاص تر استفاده می شوند. همچنین، طرح های شبیه برج پلاو و ترکیبات یک بار استفاده همه به منظور ارائه بهترین عملکرد شیر دوار برای کاربردهای خاص طراحی شده اند.

انواع طراحی شیر دوار:

طراحی روتور بسیار ویژه به برنامه کاربردی در دست است و به بسیاری از انواع می‌آید. روتورهای پوشیده شده، روتورهای باز، روتورهای اندازه‌گیری، روتورهای جیب تناوبی، روتورهای حجم کم، روتورهای صفحه‌ای، روتورهای قابل تنظیم، روتورهای نوک انعطاف‌پذیر، روتورهای جیب شعاعی و بسیاری از انواع دیگر هستند که هر کدام برای مواد و نیازهای منحصر به فردی طراحی شده‌اند. معمولاً حداقل ۸ جیب (و به همین دلیل ۸ پره) در یک روتور وجود دارد، اما افزایش تعداد روتور به ظرفیت نشانه‌گذاری با هزینه کارآیی پر شدن همراه است. پره‌های قابل تعویض نیز محبوب هستند زیرا روتورها با گذر زمان خراب می‌شوند، اما به طور کلی در روتورهای بزرگ استفاده نمی‌شوند.

انواع درایو:

بیشتر شیرهای دوار از طریق موتور الکتریکی همگام با گیربکس و زنجیره متصل به آن قدرت گرفته می گیرند که امکان کنترل و تنظیم دقیق سرعت را فراهم میکند. تجهیزات نظارت بر سرعت و کنترل سرعت متغیر نیز می‌توانند به این پیشران‌ها اضافه شوند که شیرهای دوار را به عنوان شیرهای اتوماسیون چرخشی کارآمد می‌کنند. همچنین موتورهای هیدرولیکی نیز می‌توانند شیرهای چرخشی بزرگتر را تأمین کنند، اما آن‌ها از گیربکس استفاده نمی‌کنند و برای مصارف خاص تعبیه شده‌اند.

مشخصات و معیارهای انتخابی:

از آنجایی که این دستگاه‌ها برای کاربردهای خاص هستند، برای انتخاب شیر مناسب، مشخصات باید با دقت فراوانی تعیین شوند. این بخش به توضیح برخی از مشخصات مهم می‌پردازد که در نظر گرفتن یک شیر دوار باید درک شود. اما باید بدانید که این فهرست به طور کامل جامع نیست. بنابراین همیشه باید از طراحان و تامین کنندگان خود در مورد مشخصات مشورت کنید، زیرا آن‌ها بیشترین اطلاعات و منابع مرتبط را دارا می‌باشند.

نیازمندی‌های کاربردی و عملکرد:

از آنچه که از شیر دوار استفاده می‌کنید و آنچه باید به دست آورید آگاه شوید؛ به این معنی که باید نرخ توان خروجی مورد نیاز را محاسبه، ویژگی‌های مواد (چگالی، ضریب جریان) را تعریف، کارایی و سایر معیارهای مهم را تخمین بزنید. این مقادیر به تمام جنبه‌های شیر وابسته هستند، بنابراین باید آنها را براساس نیازهای خود تغییر دهید.

سرعت عمل سرعت روتور بر روی نرخ توان خروجی، سایز شیر و سایر مسائل تأثیر خواهد گذاشت. درک سرعت مناسب برای اجرای شیر دوار شما به بهبود کارایی و نگهداری کمک می‌کند. به طور کلی گفته می‌شود که روتور نباید بیش از 40 متر در دقیقه را تجاوز کند، اما باید بدانید که این بستگی به نوع روتور، ویژگی‌های مواد و سایر موارد دارد.

مواد ساخت:

در نهایت، باید تعیین کنید که چه اثرات شیمیایی و فیزیکی ممکن است بین محصول شما و شیر رخ دهد و ماده ای را که می تواند به این فشارها تحمل کند، انتخاب کنید. به عنوان مثال، تیغه های روتور استیل ضد زنگ از زنگ زدگی محیط های مرطوب حفاظت می کنند، در حالی که نوک های روتور برنز به سختی سایر نوع ها ساییده نمی شوند. یک ماده شیر را انتخاب کنید که در صورت نیاز به اتلاف فشار / خلاء شما کمک کند و مطمئن شوید که ماده برای عمر مورد تخمین پروژه شما رتبه بندی شده است.

گروه صنعتی هامون به عنوان یکی از محصولات اصلی خود امکان طراحی و ساخت شیرهای دوار با مشخصات دقیق و منحصر بفرد را برای مشتریان خود فراهم می‌کند.

مطالب مرتبط:

    0%