منو

سولفات کبالت

سولفات کبالت گروه صنعتی هامون

سولفات کبالت چیست؟

سولفات کبالت با فرمول شیمیایی CoSO4.nH2O ماده ای معدنی است که قابلیت حفظ 7 مولکول آب و تشکیل ساختار کریستالی منوکلنیک  را دارد. سولفات کبالت هفت آبه به رنگ قرمز پر رنگ و سولفات کبالت خشک صورتی روشن می باشد. سولفات کبالت فراوان ترین و پر کاربرد ترین نمک کبالت می باشد.

لغت کبالت از کلمه ی یونانی معدن (کبالوس) مشتق شده است. تا قرن بیستم فلز کبالت به مقدار کم مصرف می شد. اما در حدود 2600 سال پیش از میلاد مسیح یکی از نمک های کبالت به رنگ آبی برای رنگ آمیزی شیشه و سفال در آرامگاه مصریان استفاده می شده است.جورج برانت، شیمیدان سوئدی برای اولین بار کبالت را در سال 1735 میلادی کشف کرد و آن را به عنوان فلز از کانسنگ های آن احیا کرد. برگ مان در سال 1780 میلادی نشان داد که این فلز در حقیقت عنصر جدیدی است و آن را کبالت نامید.

کبالت به صورت فلزی در طبیعت یافت نمی شود و کانی های اصلی آن شامل اریتریت (Co3[AsO4]. 8H2O)، اسکوترودیت (با فرمول شیمیایی FeS2 حاوی کانسارهای کبالت و نیکل)، سافلوریت (CoAs2)، کوبالتیت (CoAsS) و لینئیت (Co2+Co3+2S4) به مقدار کمی در طبیعت یافت می شوند.

تولید فلز کبالت معمولا در حاشیه ی صنایع فلزی دیگر نظیر صنایع روی، مس، آهن و … انجام می شود، در عین حال مقداری نیز مستقیما از معادن موجود در کشور های نیجر، کنگو، زامبیا، ماداگاسکار، روسیه و کانادا استخراج شده و پس از فراوری در کارخانه تبدیل به فلز و یا ترکیبات کبالت می گردد.

عمده ی مصرف فلز کبالت در تولید آهنرباهای مغناطیسی قوی، تولید سوپر آلیاژ های فولادی مورد استفاده در موتور های هواپیما، کاربیدهای سمانته، آلیاژهای مغناطیسی، تولید سر مته های حفاری می باشد و از ترکیبات آن نیز در تولید رنگدانه ها در شیشه، سرامیک و قطعات صنعتی استفاده می شود. استفاده ی دیگر کبالت به عنوان کاتالیست در صنایع نفتی به عنوان فلز نشانه، صنایع پزشکی و کشاورزی می توان نام برد. در صنعت پرورش دام نیز، مقدار کمی از سولفات کبالت برای تحریک کنندگی تولید ویتامین B12 جهت افزایش شیردهی نشخوار کنندگان استفاده می شود.

روش تولید سولفات کبالت

سولفات کبالت را می توان از واکنش سولفوریک اسید با اکسید یا فلز کبالت تولید نمود. پس از تشکیل محلول سولفات کبالت، می توان با استفاده از کریستال گیری در وان های پلی اتیلنی و یا خشک کردن محلول با استفاده از اسپری درایر محصول خشک به دست آورد.

فروش سولفات کبالت با توجه به میزان مصرف آن محدود بوده و در کل جزء مواد شیمیایی پرکاربرد نمی باشد.

روش دیگر تولید سولفات کبالت بازیافت و پالایش این ماده از پسماند کیک گرم کارخانجات روی و دیگر صنایع استخراج فلزات می باشد.

کبالت در ایران

کشور ایران دارای منابع اثبات شده ی قابل برداشت اقتصادی به عنوان کانسنگ کبالت نمی باشد و همچنین تولید کننده ی دارای پروانه ی بهره برداری نیز در کشور وجود ندارد و نیاز کشور به فلز کبالت  و ترکیبات آن از طریق واردات که بخش عمده ی آن از کشور چین می باشد تامین می شود. مهمترین منبع کبالت موجود در ایران پسماند های کیک گرم کارخانجات روی می باشند که به طور میانگین حاوی 0/3% فلز کبالت می باشند.

عمده ی محصولات کبالت مصرفی در ایران شامل موارد ذیل می باشند:

  • فلز کبالت: جهت استفاده در تولید سوپر آلیاژ های فولادی
  • سولفات کبالت: جهت مصرف در تولید کنسانتره ی خوراک دام
  • فسفات کبالت: جهت مصرف در صنایع رنگ، لعاب کاشی و سرامیک

مصارف و کاربردها

  • تهیه ی رنگدانه ها و پیگمنت ها
  • حمام های آبکاری
  • تولید سایر ترکیبات کبالت نظیر کربنات، نیترات، فسفات و اکسید کبالت
  • خوراک دام های نشخوار کننده جهت تحریک تولید ویتامین B12 و افزایش شیردهی
  • باتری سازی
  • تولید جوهر های سمپاتیک

فروش سولفات مس گروه صنعتی هامون با مشخصات ذیل انجام می پذیرد :

سولفات کبالت 21%

  • خشک پودری با مش 100
  • بسته بندی: سطل های 15 کیلویی

سولفات کبالت 33%

  • خشک پودری با مش 100
  • بسته بندی: سطل های 15 کیلویی

جهت خرید با مشاورین ما در تماس باشید

تولید کننده و فروشنده سولفات کبالت ایرانی 21 درصد پودری با مناسب ترین قیمت و بهترین کیفیت جهت خرید | کود کشاورزی، دام، آبکاری، باتری سازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه هامون از جدیدترین خدمات، محصولات و پروژه‌های ما با خبر شوید.

    0%