منو

سولفات منگنز

سولفات منگنز , استرانسیم کلرید

سولفات منگنز – MnSO۴

سولفات منگنز (manganese sulfate) یکی از پر کاربردترین سولفات ها می باشد که کاربردهای مختلفی از جمله در کشاورزی و صنعت دارد. این ماده با فرمول شیمیایی MnSO4.nH2O، توانایی حفظ 1 تا 7 مولکول آب را در ساختار بلوری خود دارد. سولفات منگنز خشک به رنگ سفید (متمایل به صورتی کم رنگ) می باشد و ترکیب هفت آبه ی آن کریستال‌های صورتی کم رنگ تشکیل می‌دهد. منگنز از جمله عناصری می باشد که مقدار کم آن در بدن جهت تولید آنزیم ردوکتاز مورد نیاز است، افزایش مقدار منگنز محلول در خون، موجب بروز اختلال در سلول های عصبی و نورون ها می شود.

منگنز دوازدهمین عنصر فراوان پوسته ی زمین می باشد که به مقدار قابل توجهی در معادن، به صورت کانی های اکسیده، سیلیکاته و کربناته یافت می شود. مهم ترین کانی های آن عبارتند از پیرولوسیت یا پیرولوزیت (MnO2)، پسیلوملان (Mn5O10 (Ba,H2O)2)، رودوکروسیت (MnCO3)، منگانیت (MnO(OH)) و کریپتوملان(K(Mn4+,Mn2+)8O16). کانی های منگنز در مواقع بسیاری همراه با آهن می باشند و در برخی معادن سنگ آهن نیز، منگنز به عنوان عنصر همراه مشاهده می شود.

این ماده شیمیایی پر مصرف ترین ترکیب سنتزی حاوی عنصر منگنز می باشد و به دلیل حلالیت کامل در آب، و امکان جذب توسط گیاهان، بازار پر فروشی در عرصه ی مواد شیمیایی را دارا می باشد.

روش تولید سولفات منگنز

مهم‌ترین ماده‌ی اولیه جهت تامین منگنز در تولید سولفات و سایر ترکیبات منگنز، دی‌اکسید منگنز معدنی (MnO2) یا پیرولوزیت می‌باشد. این ماده‌ی سیاه رنگ، می‌بایست پس از استخراج از معدن، خردایش و پودر شود تا آماده‌ی انجام عملیات لیچینگ در مخازن استیل، پلی‌اتیلن یا پوشش داده شده با فایبرگلاس باشد.

با افزودن آب و پودر دی‌اکسید منگنز به مخزن، ایجاد هم زدگی مناسب و دمیدن گاز دی اکسید گوگرد (SO2) حاصل از سوزاندن گوگرد عنصری به محلول و کاهیدن دی اکسید منگنز معلق در آب، می‌توان آن را تبدیل به سولفات منگنز محلول نمود. (علت استفاده از گاز گوگرد دی اکسید به جای واکنش مستقیم پیرولوزیت با سولفوریک اسید، عدم انحلال مستقیم این کانی در سولفوریک اسید می‌باشد).

پس از انجام عملیات انحلال، محلول حاصل فیلتر شده تا مواد نامحلول از آن جداسازی شود و سپس محلول زلال حاصله تغلیط شده و پس از سرد شدن، کریستال‌های سولفات منگنز هفت آبه تشکیل می‌شوند. همچنین می‌توان محلول حاصله را با استفاده از دستگاه اسپری درایر خشک نموده و پودر سولفات منگنز خشک (تک آبه) بدست آورد. جهت اجرای این فرآیند می‌بایست توجه نمود گه گاز دی اکسید گوگرد بسیار سمی بوده و استشمام آن می‌تواند منجر به خونریزی در مجرای تنفسی، خفگی، سوختن چشمان و مرگ شود.

روش دوم:

روش دیگر انحلال دی اکسید منگنز، استفاده از کاهنده‌های قوی (Chemical reductant) نظیر اگزالیک اسید(Oxalic acid)  با فرمول شیمیایی  C2H2Oیا سدیم آزید (sodium azide) با فرمول شیمیایی NaN3، در حضور سولفوریک اسید می‌باشد. البته این روش ها نسبت به انحلال با گاز دی اکسید گوگرد پرهزینه‌تر خواهند بود.

متداول‌ترین ناخالصی‌های همراه با سولفات منگنز عناصر آهن، کبالت، نیکل، آرسنیک و کادمیوم می‌باشند که می‌توان آن‌ها را با رسوب دهنده‌های مناسب، حین تولید جداسازی نموده و سولفات منگنز خالص‌تر به دست‌آورد.

اعمال حرارت بیش از 850 درجه‌ی سانتیگراد به سولفات منگنز موجب تجزیه‌ی آن به گاز دی اکسید گوگرد و دی‌اکسید منگنز می‌شود. همچنین واکنش آن با کربنات سدیم، موجب تولید کربنات منگنز و سولفات سدیم خواهد شد.

منگنز (Mn) نقش مهمی در بهبود فتوسنتز و افزایش محصول در گیاهان دارد.

روش استفاده سولفات منگنز

تامین سولفات منگنز را می توان به سه روش چالکود، کانال کود و محلول پاشی انجام داد. که با توجه به نوع گیاه، میزان کمبود گیاه یا خاک و روز  سال تامین کرد. لازم به ذکر است که مصرف بیش از اندازه سولفات منگنز باعث مسمومیت گیاه می شود.

معمولا در زمستان به صورت چالکود یا کانال کود برای درختان بارور همراه با سایر کودها به مقدار 200 گرم (سولفات منگنز 31%) استفاده می‌شود.
برای نباتاب زراعی برای هر هکتار 50 کیلو گرم (سولفات منگنز 31%) استفاده می شود.

مصرف سولفات منگنز 1الی 2 سال درمیان (باتوجه به نوع گیاه) مخلوط با کود های حیوانی توصیه میگردد.

معمولا درصورتی که منگنز خاک بسیار پایین باشد، استفاده از کربنات منگنز توصیه میگردد تا در صورت مصرف بیش از اندازه گیاه را مسموم نکند.(کربنات منگنز محلول در آب نمیباشد و باید به صورت چالکود یا کانال کود استفاده شود)

سریع ترین روش جذب منگنز به روش محلول پاشی بر روی برگ ها میباشد.

علائم کمبود منگنز در گیاهان

علام کمبود منگنز بسیار مشابه کمبود آهن می‌باشد، زردی از برگ‌های جوان‌تر (معمولا از بالاترین قسمت درخت) شروع شده و به سایر برگها می‌رسد.

کاربرد ها و موارد مصرف سولفات منگنز

  •  به عنوان کود در کشاورزی و باغبانی
  •  ادر تولید شمش روی جهت حفاظت از آند های سربی
  • ستفاده  در تولید مس کاتدی جهت حفاظت از آند های سربی
  •  تولید کنسانتره و خوراک دام و طیور
  • ماده ی اولیه جهت تولید سایر ترکیبات منگنز
  • قارچ کش ها

 

گروه صنعتی هامون، با در اختیار داشتن خط تولید کامل سولفات منگنز، آماده ی تولید، تامین و فروش این ماده با کیفیت بالا و قابل رقابت با محصولات خارجی، برای صنعتگران و کشاورزان کشور می باشد.

تولیدی ما با مشخصات ذیل به فروش می رسد:

عیار منگنز: 33%

دانه بندی: پودر با مش 150

بسته بندی: 25Kg و 1000Kg

جهت خرید با مشاورین ما در تماس باشید

تولید کننده و فروشنده انواع سولفات منگنز صنعتی، کشاورزی، بادرصد 31 درصد | پودری به روش اسپری شده با بالاترین کیفیت

 

جهت سفارش مواد شیمیایی در حجم خرده لطفا کلیک کنید 

همچنین برای سفارش عمده می‌توانید با شماره 91002002 – 024 داخلی 1 تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه هامون از جدیدترین خدمات، محصولات و پروژه‌های ما با خبر شوید.

    0%