منو

استرانسیم کلرید

سولفات منگنز , استرانسیم کلرید

استرانسیم کلرید

استرانسیم کلرید (SrCl2) یک نمک معدنی محلول در آب است و دارای ساختار بلوری فلوریت (fluorite) میباشد که نقطه ذوب و جوش آن به ترتیب 875 و 1250 درجه سانتیگراد می­ باشد.

عنصر استرانسیم

استرانسیم از نظر فراوانی پانزدهمین عنصر در پوسته زمین است و به دلیل واکنش­ پذیری بسیار زیاد با هوا در طبیعت به صورت ماده معدنی سلستین (celestine با فرمول شیمیایی SrSO4) و استرونتیانیت ( strontianite با فرمول شیمیایی SrCO3) یافت می­ شود و به صورت عمده از این دو سنگ معدن استخراج می­ شود. فلز استرانسیم به صورت تجاری از طریق کاهش آن توسط آلومینیم تولید می­ شود که در حالت عنصر خالص، فلزی زرد رنگ است که نسبتا خاصیت چکش ­خواری دارد. پودر این فلز به دلیل واکنش­ پذیری بالای آن در هوا آتش می گیرد و معمولا از ترکیبات مختلف این عنصر در آتش ­بازی استفاده می­ شود. استرانسیم چهار ایزوتوپ پایدار 87Sr، 86Sr، 84Sr و 88Sr دارد.

استرانسیم از نظر شعاع اتمی مشابه کلسیم است و بنابراین می_تواند در ترکیبات مختلف جایگزین کلسیم شود. در بدن نیز به جای کلسیم جذب می ­شود که معمولا ایزوتوپهای پایدار استرانسیم مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی ­کنند.

روش تولیداسترانسیم کلرید

استرانسیم کلرید از طریق واکنش سایر نمک­های استرانسیم نظیر استرانسیم کربنات یا استرانسیم هیدروکسید با هیدروکلریک اسید تولید می ­شود:

Sr(OH)2 + 2HCl → SrCl2 + 2 H2O

تبلور در محیط آبی سرد منجر به تولید استرانسیم کلرید 6 آبه میشود که در دمای 68 درجه سانتیگراد به نمک دو آبه تبدیل می­شود و آب زدایی کامل آن در دمای بالاتر از 320 درجه سانتیگراد انجام می ­شود.

 

کاربرد استرانسیم کلرید

استرانسیم کلرید به عنوان پیش ماده برای تولید سایر ترکیبات استرانسیم مانند استرانسیم کرومات (که بعنوان ماده ضد خوردگی در حفاظت آلومینیم به کار می­ رود)، استرانسیم کربنات (که کاربرد عمده آن در لامپ ها و لوله­ های کاتدی به عنوان جاذب پرتو ایکس می­ باشد) و استرانسیم سولفات (که به عنوان تولید کننده رنگ قرمز در محصولات آتش ­بازی و در تولید سرامیک و شیشه کاربرد دارد) به کار می­ رود:

SrCl2 + Na2CrO4 → SrCrO3 + 2 NaCl

SrCl2 + Na2CO3 → SrCO3 + 2 NaCl

در حضور کربن دی­ اکسید در محیط آبی، استرانسیم به صورت نمک استرانسیم کربنات رسوب می­ دهد:

SrCl2+ H2O +CO2 → SrCO3 + 2HCl

استرانسیم کلرید در واکنش با سدیم سولفات نمک کم محلول استرانسیم سولفات را تولید می ­کند:

SrCl2+ Na2SO4 → SrSO4 + 2NaCl

کاربردهای دیگر استرانسیم کلرید عبارتند از:

  • استفاده در آتش بازی بخاطر ایجاد رنگ قرمز
  • استفاده در تولید شیشه و فلزات
  • استفاده از ایزوتوپ رادیواکتیو (استرانسیم 89) در درمان سرطان استخوان
  • کاربرد در دندانپزشکی برای حفاظت ریشه دندان
  • استفاده بعنوان ماده ­ای برای ذخیره آمونیوم در فشار پایین

 

گروه صنعتی هامون آماده ی تامین و فروش استرانسیم کلرید با کیفیت بالا و قابل رقابت با محصولات خارجی، برای صنعتگران  کشور می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    0%